Hiki-Blogi
Ajatuksia laatikon ulkopuolelta!

Keskiviikko, Maaliskuu 25, 2020, 12:55 | Ei kommentteja »

 

Suomen Yrittäjien mukaan Suomessa on yli 280 000 yritystä. Yritykset työllistävät miljoonia ihmisiä, tuottavat palveluja sekä tuotteita kaikille kansalaisille. Esimerkiksi vuonna 2017 yritykset tilittivät yli 63 miljardia euroa veroja ja veronluonteisia maksuja (lähde). Se on sitä rahaa, jolla kustannetaan terveyspalveluja, koulutusta ja uudistuksia ihan kaikille. Suomen yritykset toimivat siis hyvinvointiyhteiskunnan kivijalkana. Ilman yrityksiä hyvinvointivaltiolta putoaisi pohja. Yrittäjät ovat niitä, joille työ on enemmänkin elämäntapa kuin vain tulonlähde. Yrittäjät ovat niitä, joille vuosiloma tai kiinteä 8 tunnin päivittäinen työaika viidesti viikossa on vieras käsite. Yrittäjät ovat niitä, joille oma visio ja tarve toteuttaa itseään ajaa eteenpäin. Haluamme luoda uutta, elää ja tehdä työtämme omien ehtojemme mukaisesti. Mutta yrittäjät ovat myös niitä, jotka kärsivät eniten jos.. (tekisi mieli sanoa "paska lentää tuulettimeen", mutta en sano..) tilanne menee huonoksi. Ja tilanne on tosiaan mennyt huonoksi koronan vuoksi. Moni yrittäjä elää tilanteessa, jossa tuloja ei tällä hetkellä ole ollenkaan tai erittäin vähän. Kuluja voi sen sijaan on pitkälti samalla tavalla, toisilla jopa tuhansia euroja kuukausittain varsinkin jos tilanteesta huolimatta ei ole saanut helpotusta tilavuokraan. Lainaa voisi ottaa, mutta ennen pitkään myös se tulee maksaa takaisin. Toivon mukaan ahdinkoon kuuluvat yrittäjät saavat pian hakea soviteltua päivärahaa. Se olisi valtava vastaantulo valtiolta ja mielestäni ainut keino välttää koko maan laajuinen katastrofi.

 

Itse olen toiminut päätoimisena yrittäjänä nyt reilu kaksi vuotta. Sivutoimisena yrittäjänä olen toiminut tätä ennen vuodesta 2014 alkaen. Kaikenlaista on tässä ajassa jo nähty ja ylä- ja alamäkiä on koettu. Kuitenkaan varmasti yksikään jopa vuosikausia yrittäjänä toiminut ei ole kohdannut mitään näin lamaannuttavaa ilmiötä kuin korona (edeltävä hieman tämän kaltainen ilmiö taitaa olla 90-luvun lama?). Se on vienut monilta yrittäjiltä mahdollisuuden elannon hankkimiseen, se on seisauttanut melkein kaiken. Pelottavaa onkin ajatella kuinka moni yritys menee konkurssiin tai kuinka moni vain lopettaa yrittäjyyden tämän hetkisen tilanteen vuoksi. Se on asia, joka ei ainoastaan vaikuta kyseisen yrityksen toimintaan vaan moninkertaisena ilmiönä vaikutus heijastuu ihan jokaiseen.

 

"Kaiken tämän ahdingon keskellä tämä voi parhaimmillaan olla hetki itsensä kehittämiselle"

 

Omalla kohdalla työnteko on melkein pysähtynyt seinään. Tennishalli on sulkenut ovensa alustavasti 31.3. asti, mutta epäilen vahvasti etteivät ovet vielä ensi viikolla avaudu. Reilu kuukauden asiakasjonoista siirtyminen melkein tyhjään kalenteriin on aika shokki. Vaikka ei rahallista puolta miettisikään, niin tämä on todella epätodellinen tilanne ihmiselle, jolle paikallaanolo on melkein mahdottomuus. Toistaiseksi pyrin tarjoamaan yhden vastaanottopäivän viikossa korvaavassa toimitilassa akuuteille kipuasiakkailleni, joiden toimintakyky on mahdollisesti eri kivunhoidon menetelmistä kiinni (akupunktioneula, TENS-sähkö, fasciakäsittely). Oma tilanteeni on onneksi siitä hyvä, ettei kiinteitä kuluja ole tällä hetkellä juuri ollenkaan. Tennishallin ollessa kiinni ei vuokraakaan peritä. Isoin kuluerä on YEL-maksut. Kaikesta huolimatta haluaisin kuitenkin ajatella asioita ennenkaikkea positiivisessa mielessä ja uskoa, että pian tästä noustaan uudelleen. Vaikka tilanne onkin tukala antaa se mahdollisuuden ideoida uusia asioita ja pysähtyä miettimään seuraavia siirtoja, kunhan nykyinen tilanne tasoittuu. Kaiken tämän ahdingon keskellä tämä voi parhaimmillaan olla hetki itsensä kehittämiselle. Omalla kohdalla tämä tarkoittaakin useiden ammattikirjojen lukemista, jotka ovat jääneet rästiin työkiireiden alle. Nyt aikaa jää kehonhuoltamiselle ja isojen siivousprojektien hoitamiselle. Vaikka yrittäjyys onkin toisinaan erittäin stressaavaa ja riskinottokykyä koettelevaa, en vaihtaisi päivääkään tästä pois. Tämä on kaikesta huolimatta mahdollistanut oman näköisen elämän elämisen ja antanut merkityksen omalle tekemiselle. Yrittäjyys ei aina ole helppoa, mutta eihän sen kuulunutkaan olla. Me yrittäjät ollemme sisukkaita sieluja ja me emme pienestä lannistu! Niin monen ihanan asiakkaan tsemppi viestit ja soitot ovat olleet nyt kultaakin kalliimpia ja olen niistä ollut niin kiitollinen! Pidetään siis yhtä ja tuetaan kaikki toinen toisiamme, kyllä me selvitään!

Henna

 


Perjantai, Helmikuu 28, 2020, 17:27 | Ei kommentteja »

Kipu on ollut ylivoimaisesti suurin syy hakeutua vastaanotolleni jo pitkään. Olenhan kivunhoitoon erikoistunut hieroja. On mahtavaa huomata kuinka asiakkaat ovat löytäneet minut ja haluavat apua johonkin pitkään vaivanneeseen kiputilaansa ja yleensä ovat helpotuksen saaneetkin. Kiitollisena voin todeta, että ilmeisesti olen työssäni jotenkin onnistunut, sillä kalenterini on tyypillisesti hyvin täysi ja asiakkaat joutuvat odottamaan pitkiäkin aikoja vastaanotolleni pääsyä. Viime vuonna jonot olivat noin 2-3 viikon luokkaa, mutta tänä vuonna jonot ovat pidentyneet noin kuukauteen! Tämä on tietenkin yrittäjälle aivan ihanteellinen tilanne ja olen mahdottoman iloinen asiakkaideni uskollisuudesta ja luottamuksesta. Vaikka yrittäjän näkökulmasta tilanne on erittäinkin ideaali on tämä asiakkaalle hankalaa varsinkin kun kyseessä on akuutisti iskevä kipu. Kipu ei todellakaan ilmoita sinulle milloin se meinaa iskeä, eikä varsinkaan kuukautta etukäteen, jolloin osaisit varautua ajanvaraamisella. Kipu voi olla lamaannuttavaa, se voi viedä kaiken huomiosi ja jopa pakottaa sairaslomalle töistä. Se voi olla pistävää, viiltävää, kuumottavaa tai jomottavaa. Tyypillisimmin ilman vammaa syntynyt kiputila on kudosperäistä. Taustalla voi olla passiivisuutta pitkien palaverien merkeissä, kovaa stressiä ja hampaiden kiristelyä tai useita kovia urheilusuorituksia. Olivat sitten  taustasyyt mitkä tahansa haluat päästä tuntemuksesta nopeasti eroon. Yleensä helpoin vaihtoehto on se särkylääkkeen ja lihasrelaksantin nappaaminen. Lääke ei kuitenkaan poista ongelmaa vaan antaa ehkä vähän lisäaikaa. Hierojana kuitenkin suosin mieluummin lääkkeettömiä vaihtoehtoja. Jos kuitenkin kipu estää nukkumisen, on erityisen kovaa tai sinulle on sattunut tapaturma, saattaa taustalla olla jotain johon eivät kudostekniikat auta. Tällöin lääkärinvastaanotto on oikea osoite.

 

"Akuuttiaika on 30 minuutin vastaanottoaika, joka sisältää kaiken haastattelusta tutkimiseen ja monipuoliseen hoitamiseen"

 

"Akuuttiajan varaus tapahtuu viestillä tai soitolla"

 

 

Yllä olevien asioiden vuoksi olenkin päättänyt nyt maaliskuun kunniaksi ottaa hinnastoon mukaan akuuttiajan mahdollisuuden. Akuuttiaika on 30 minuutin vastaanottoaika, joka sisältää kaiken haastattelusta tutkimiseen ja monipuoliseen hoitamiseen. Ajan ollessa lyhyt keskitymme enemmänkin fascia- ja triggerpistekäsittelyyn kuin perinteiseen hierontaan. Käytössä voi olla myös TENS-sähköhoitoa ja/tai akupunktioneulojen käyttöä. Kaikki hoitomahdollisuudet ovat käytössä ja päämäärä on kivun lievittyminen sekä normaali toimintakyky. Akuuttiajan varaus tapahtuu viestillä tai soitolla. Tiedot löytyvät Yhteystiedot-välilehdeltä. Viesti on hyvä ja nopea tapa ottaa yhteyttä whatsappin tai tavallisen tekstiviestin välityksellä. Soittoihin en vastaile mikäli minulla on asiakas hoitopöydällä, mutta soitan toki myöhemmin takaisin. Kiintiö on yksi akuuttiaika arkipäivää kohden. Aika sijoittuu tyypillisesti päiväni loppuun iltapäivälle tai iltaan. Pyrin siis tarjoamaan aikaa joko samalle tai seuraavalle päivälle. Poikkeuksena kuitenkin ovat arkipyhät, loma ja koulutuspäiväni. Akuuttiajan hinta on hieman tavallista 30 minuutin vastaaottoaikaa hintavampi ollessa ns. ylityöaikaa. Lisätietoa Hieronta-välilehdeltä.

Minulla olisi kerrotavana lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka pitkäänkin piinannut kipu on saatu yhdellä hoitokerralla jo helpottumaan. Parhaimpia esimerkkejä ovat tapaukset, joissa ennen hoitoa kipu on ollut kipujanalla 9-10 luokkaa (eli täysin helvetillinen), kuitenkin tutkimisen ja hoitamisen jälkeen kivun tuntemus on laskenut ja asiakas kokee sen olevan enää 2-3 luokkaa (enemmänkin tuntemus kuin kipu). Nämä ovat ihan mahtavia hetkiä niin asiakkaalle kuin itse terapeutillekin. Tarkoittaako se sitten, että homma on täysin korjaantunut kun kipu on poissa? ..sitä se ei ikävä kyllä tarkoita. Todellisuus on, että kipu luultavimmin palaa jos kaikki jatkuu samanlaisena kuin ennenkin. Muutoksia täytyy yleensä tehdä arkielämään ja mahdollisesti tueksi tarvitaan vielä fysioterapeutti tai osteopaatti selvittämään kipua joka antaa hyvät kuntouttavat ohjeet joilla jatkaa. Mutta parhaimmassa ja helpoimmassa tapauksessa kivunhoidolla lisätään hyvää toimintakykyä, tuetaan normaalia arkiliikuntaa ja annetaan mahdollisuus palauttavaan uneen, jotka jo itsessään pitävat kivut tehokkaasti loitolla. Jos siis yhtään epäröit jaksatko vielä sinnitellä esimerkiksi piinaavan olkapään kivun tai jomottavan päänsäryn kanssa, olethan yhteydessä ja varataan aika sinun parhaaksesi.

Henna

 


Tiistai, Helmikuu 11, 2020, 20:49 | Ei kommentteja »

Niin siis, miksi en halua tuotteistaa liikaa palveluitani? Vastaus on hyvinkin simppeli. Alkuun kuitenkin voisin hieman avata, että  mitä tällä tuotteistamisella tässä yhteydessä tarkoitan. Tuotteistamisella tarkoitan lähinnä hierojien tapaa hinnoitella ja eritellä eri palvelut. On fasciahoitoja, urheiluhierontaa, lämpökäsittelyjä, purentalihastenhoitoa jne... Itsekin jo menen sekaisin, että mitähän itselleni varaisin. Mielestäni ihmiskroppa on niin monimutkainen kokonaisuus kaikkea, ettei mikään yksi yksittäinen tekniikka voi tuoda monipuolista apua. Hinnoittelun näkökannalta esimerkiksi lisähintaa voi koitua lämpöpakkauksen käyttämisestä hieronnan ohessa tai kinesioteippauksesta. Hinnoittelu tottakai takaa sen, että koulutukseensa satsannut hieroja hyötyy taidoistaan rahallisesti. Eihän ne koulutukset mitään ilmaisia ole! Siksi, tämä onkin melko yleinenkin käytäntö mitä nyt olen eri hierojien hinnastoja ja palveluja seurannut. Muutamia viikkoja sitten kuitenkin todenteolla hämmennyin! Hämmennys johtui lähinnä siitä kuinka purentalihasten käsittely oli hinnoiteltu 20 euroa kalliimmaksi kuin vastaavan mittainen "tavallinen käsittely". Itse myös purentaongelmiin erikoistuneena pysähdyin miettimään kuinka nuo purentalihakset oikein eroavat muista kropan lihaksista, että hinnoittelu olisi perusteltu? Tämä on mielestäni yhtä huvittavaa kuin hinnoittelisin jalkojen käsittelyn 20 euroa kalliimmaksi kuin selän käsittelyn..? Lisäksi näkisin, että purentalihaksien käsittely on osa kokonaisuutta. Moni purentaongelmainen kärsii helposti mm. hengitysongelmista, jolloin rintarangan, kylkien ja pallean alueet tulee samalla käsitellä kaulan ja purentalihaksien ohella. En siis todellakaan hoida "vain" purentaa, koska taustalla on usein muutakin. 

 

Sen lisäksi, että pidän noin räikeää hinnoittelua melko naurettavana, niin myös asiakkaan näkökulmasta erittäin huonona. Esimerkiksi monikaan oma asiakkaani ei välttämättä tiedosta, että heidän niskaongelmansa voikin olla lähtöisin purennan yliaktiivisuudesta (ja monesti näin onkin). Jos he eivät ole siitä muutenkaan tietoisia, niin miten he olisivat tietoisia siitä aikaa varatessaan? Tämä tarkoittaa sitä, että liiallisessa tuotteistamisessa vastuu siirtyykin ammattilaiselta asiakkaan syliin ajanvarausta tehdessä.. ja näin sen ei kuulu olla! Olen vakaasti sitä mieltä, että on ammattilaisen tehtävä tutkia ja kartoittaa asiakkaansa tilannetta mahdollisimman laajasti ja valita tilanteeseen sopivat käsittelyt. Se, että käyn koulutuksissa ja hankin uusia tapoja hoitaa asiakastani, ei tarkoita sitä, että tekisin sen rahan kiilto silmissä lisämyyntiä ajatellen. Teen sen siksi, että voisin tarjota asiakkailleni mahdollisimman kattavan ja kokonaisvaltaisen avun. Huvittuneena jäin oikein miettimään kuinka joku sanoisi asiakkaalleen ..."valitettavasti valitsit väärän käsittelyn tälle päivälle, yritä ensi kerralla valita se kalliimpi vaihtoehto ja hoidetaan sinut sitten kuntoon".. tuskin se nyt ihan näin menisi, mutta jo ajatuksen tasolla absurdia.

 

"Myyn aikaani enkä vain tiettyä palvelua"

 

Tottakai kaikki asiat voidaan tehdä hyvinkin eri tavoin eikä mikään ole vain oikea tai väärä. Vastaavasti, joku varmasti pitää minua vähintäänkin tyhmänä kun en hinnoittele palveluita korkeammalle jokaisen koulutukseni jälkeen. Tämä ei kuitenkaan ole itselle luonteva tapa tehdä työtäni. Vastaanotollani asiakas saa kaiken tietotaitoni riippumatta siitä minkälaisen ajan hän on varannut. Pyrin pitämään asiat mahdollisimman yksinkertaisina ja siksi myyn aikaani enkä vain jotain tiettyä palvelua. En halua joutua miettimään kesken käsittelyn, että varasiko asiakkaani lisäpalveluna neulojen tai lämmön käytön vai ei.. Niitä käytetään jos siihen on tarvetta ja asiakas samoilla linjoilla tämän suhteen. Minun vastaanotolleni asiakas saa tulla asiakkaana esittämään vaivansa eikä mukana tarvitse olla valmiita vastauksia vaivan hoitamiseen - se on minun hommani ;) 

Henna


Perjantai, Tammikuu 31, 2020, 19:49 | Ei kommentteja »

Fascia, lihaskalvo, peitinkalvo... On fasciapalloa, -rautaa ja -rullaa.. Jokainen on varmasti saanut huomata kuinka fasciat ovat saaneet keskustelua paljon osakseen. Moni haluaakin syyttää kipeitä jalkojaan tai aran tuntuista selkäänsä kireistä fascioista - ja voihan se asia oikeasti näinkin olla. Toiset puhuvat muoti-ilmiöstä ja toiset taas vannovat niiden nimeen. Otetaan nyt kuitenkin muutama askel taaksepäin ja tarkastellaan, että mitä ne fasciat nyt oikeastaan ovatkaan...

Jos vielä luulet, että fascia on viime vuosina keksitty asia, olet valitettavasti väärässä. Fascia ei missään nimessä ole mikään tämän vuosikymmenen muoti-ilmiö. Muutama vuosi sitten 1800-luvulla Yhdysvaltalainen lääketieteen ja osteopaattisen lääketieteen tohtori Andrew Taylor Still käytti kirjallisuudessaan ensimmäisenä "fascia release" termiä. Häntä pidetäänkin fasciahoitojen isänä. Kuitenkin merkittävät histologiset tutkimukset tästä aiheesta löytyvät "vasta" noin 50 vuotta myöhemmin. ...ei siis ihan uusi asia :) 

Mutta mitä siis fascia oikeastaan on? Yksinkertaisesti se on sidekudosta, joka yhdistää kaiken toisiinsa, mm. lihakset, luut, sisäelimet ja hermokudoksen. Fascia antaa lihaksille ja kropalle sen muodon. Fascia on se sitkeä osa pihvissäsi, jota et lautasellesi halua. Thomas Myers kuvaa kuuluisassa Anatomy Trains kirjassaan yhtä monista fascialinjoista, pinnallista takalinjaa. Linja ulottuu jalkapohjasta jalkojen takaa selkää pitkin aina otsaan saakka. Ongelma ei siis aina välttämättä ole siellä missä kipu tuntuu vaan jossain muussa kohtaa linjaa. Tutkimusten mukaan fascia sisältää moninkertaisen määrän tuntoreseptoreita lihakseen nähden, tästä voisi siis vetää lyhyen päätelmän, että tuki- ja liikuntaelin kipu todennäköisesti on ennemmin fasciaperäistä kuin lihasperäistä? Oletkin varmasti joskus saattanut kuulla, että vain asiaan perehtyneet pystyvät fascioita käsittelemään. Kuulostaa kyllä kamalan hienolta, mutta ei ihan näinkään... Kaikki, HUOM kaikki kudoskäsittely, jota tehdään ulottuu myös niihin kuuluisiin fascioihin. Esimerkiksi pinnallinen fascia on suoraan kiinni ihossa. Näin ollen kaikki liike, joka kohdistuu ihoon, kohdistuu myös pinnalliseen fasciaan. On mahdotonta eritellä, että mikä käsittely kohdistuu lihakseen ja mikä fasciaan. Tottakai ammattilaisen perehtyneisyys ja koulutustausta takaavat sen, että todella tiedetään miten ongelmakohtia havaitaan, mitä niille kannattaa tehdä ja mihin suuntaan.

 

Tutkimustuloksia on nykypäivänä fascioista paljon ja ainakin yhtä paljon erilaisia hoitomenetelmiä. En kuitenkaan usko, että mikään yksi yksittäinen tekniikka on muita parempi tai tehokkaampi. Se mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi seuraavalla ollenkaan. Jokainen  on oma yksilönsä, joka reagoi omalla tavallaan käsittelyihin. Todellinen ammattilainen on se, joka osaa tunnistaa asiakkaastaan nämä yksilölliset seikat ja osaa tarjota mahdollimman laajasti apua sortumatta liian suppeaan yhden tekniikan ajatusmaailmaan. 

Parhaimmillaan fasciakäsittely antaa laajan vapautuneen tunteen ja olo on rentoutunut vielä pitkään käsittelyn jälkeen. Moni tuntuu yhdistävän kivun osaksi fasciahoitoa, mutta näin se ei todellakaan aina ole. Osa tekniikoista ikävä kyllä ovat hieman kivuliaita, mutta pinnallisen kerroksen käsittely on luultavasti rentouttavinta ikinä! Pääsin itse myös pitkästä (liian pitkästä) hierontapöydälle pinnallisten kerrosten käsittelyyn kurssipäivien merkeissä. Ehkä tämä onkin se todellinen syy niin moniin koulutuksiin ja kursseihin - hieronta! :D 

Henna


Sunnuntai, Tammikuu 12, 2020, 21:24 | Ei kommentteja »

Ihana metsä! Voiko olla parempaa kuin syvään hengittäminen keskellä korpea ja kuunnella vain luonnonääniä silmät kiinni! Tuntea ilman raikkaus keuhkoissa ja tuuli kasvoilla. ...kuinka etuoikeutettuja olemmekaan! Asumme tuhansien järvien ympäröimänä, Euroopan metsäisimmässä maassa. Se on paljon enemmän kuin monella. 

Kuinka paljon terveempiä olisimmekaan jos vierailisimme luonnossa päivittäin tai edes hieman useammin emmekä vain viettäisi aikaamme sisätiloissa tuijottaen tietokoneiden tai kännyköiden sinistä valoa? Olemme ylivirittyneitä ja samaan aikaan väsyneitä. Meillä olisi kaikki mahdollisuudet voida paremmin ja ammentaa voimavaroja luonnosta, mutta miksi olemme niin vieraantuneet siitä kaikesta? Miksi haemme terveyttä purkista tai kuntosalijäsenyyksistä? Tutkimusten mukaan metsässä tai luonnossa oleilu laskee verenpainetta ja stressiä, nostaa mielialaa ja tasapainottaa hermostoa.. ...puhumattakaan siitä kuinka hyvää liikuntaa metsässä kävely ja liikkuminen on! Miten kävisikään verenpainelääkityksen jos päivittäin kävisimme metsäpolulla, entä masennuslääkkeen? Olisiko meillä mahdollisuus nukkua paremmin ja olla vähemmän stressaantuneita, ehkäpä.. Mutta tämä selviää vain kokeilemallla! 

Metsä ja luonto ovat aina olleet minulle osa lapsuutta ja kasvuympäristöä. Olen saanut kiivetä puissa, hyppiä kallioilla, juosta pellolla, soutaa vesillä ja mökkeillä keskellä vihreyttä. Olen saanut elää monin tavoin etuoikeutettua lapsuutta. Uskon tämän olevan asia, miksi edelleen kaipaan luonnon keskelle - koska se on aina ollut osa minua. Liian moni nykyajan lapsista ja nuorista on vieraantunut tästä kaikesta ja se on surullista. Eri urheilulajeja harrastetaan kyllä monta kertaa viikossa, mutta neljän seinän sisällä ilman luonnonvaloa ja paikasta toiseen kuljetaan pitkälti autolla. Samaan aikaan kuskiksi värväytynyt vanhempi miettii milloin itse ehtisi liikkumaan eikä vain toimimaan kuskina... Treenien jälkeen väsynyt lapsi tai nuori palaa autosta sisätiloihin koulutehtävien pariin ja päivästään stressaantunut vanhempi painuu väsyneenä sohvan pohjalle... Tietenkään jokaisen perheen kohdalla näin ei tämä mene, mutta monella silti. Voisiko kuitenkin tärkeämpää olla viettää aikaa perheenä yhdessä liikkuen eikä vain suorittaen arkea sisätiloissa? 

Usein kuulee selitettävän kuinka nykylapset eivät osaa enää liikkua luonnossa ja kuinka aika vietetään vain sisällä pelaten.. Olisikohan syy siinä, ettei nykylapsia ole tähän opetettu? Heillä ei ole ollut tähän ehkä riittävästi esimerkkiä. Onko meistä aikuisista siis tulossa liian aikuisia ja olemme unohtaneet kuinka luonnossa tulee viettää aikaa vielä vanhempana... ehkä olemme. Luonnossa voi tehdä muutakin kuin vain suorittaa ja tehdä ulkotreenejä - siellä olisi hyvä vain olla ja antaa sisäisen lapsen tulla kuorestaan leikkimään. Ehkä me kaikki voisimme olla terveempiä jos tekisimme näin hieman useammin, myös tuleva sukupolvi.

Henna


Copyright (c)2019, All Rights Reserved.