Hiki-Blogi
Ajatuksia laatikon ulkopuolelta

Sunnuntai, Marraskuu 24, 2019, 17:57

Olen toiminut päätoimisena hierojana kohta kaksi vuotta. Hieronnan ja valmennuksen osalta painotus kallistuu suunnilleen 80/20 hieronnan puolelle. Asiakaskuntani koostuu niinkin rajatusti kuin kaikkia 7-85 vuotiaiden väliltä ja istumatyöläisestä huippu-urheilijaan. Skaala on siis valtava ja se siinä parasta onkin! Taitoa ja tietoa on pakko olla paljon, jotta jokaiselle osaa soveltaa käsittelyn ja antaa apua asiakkaalleen. Ei ole yhtä sabluunaa joka toimisi kaikilla. Jokainen on erilainen: taustat, kivunkokeminen, oireet, henkinen tila..

Nautin itse suuresti hieronnasta, kunhan se on hyvää! On todellinen hierojien kirous, että aina tulet haluamaan samaa käsittelyä kuin itse teet. Kuitenkaan koskaan et voi itseltäsi saada hierontaa... Olen todella tarkka kenen käsittelyyn menen, jos käsittely ei miellytä, et tule näkemään minua vastaanotollasi uudelleen! Käyn säännöllisesti (ehkä kuitenkin liian harvoin.. suutarinlapsi) huoltamassa kehoani, niin hierojien kuin naprapaattien / osteopaattien luona. Näistä parhaiden kanssa teen yhteistyötä tälläkin hetkellä asiakkaideni parhaaksi.

Hieronnan ammattilaisena olen vahvasti sitä mieltä, että hieronnan tarkoituksena ei ole tuottaa kipua. Toki tietyt fasciatekniikat / triggerpistetekniikat ovat hetkellisesti kivuliaita, mutta se itse kivuntuotto siinä ei ole avaintekijä. Itse en käytä hieronnassani voimaa juuri ollenkaan, ei siihen ole tarvetta. Kun tietää mistä lihas / hermopäätteet / hermosto rentoutuu, ei ylenpalttiselle voimalle ole syytä. Ennen kaikkea hieronnan tarkoitus (varsinkin tämän kaiken stressin keskellä) on rentouttaa kroppaa ja mieltä. Tämä ei mielestäni kovin hyvin toteudu, jos asiakas kiemurtelee kivusta pahimmillaan tunnin tai enemmän! 

Osat asiakkaistani ovat varanneet ensimmäiselle käynnilleen lyhyimmän 30 minuuttia ja toteavat tämän jälkeen, että olisihan siinä voinut olla pidempäänkin! No tottakai - se on sinun aikaasi, sinä maksat siitä! Tasaisin väliajoin kuulen asiakkailta aiempia kokemuksia hieronnasta, joka on ollut yhtä kärvistelyä ja hieronnan jälkeen pöytä tuskahiestä märkä!! Ei näin! Hieronnan onnistuminen ei todellakaan ole kiinni käytetyn voiman tai koetun tuskan määrästä - piste. Sen verran haluan vielä tarkentaa, että ei se oma käsittelyni kuitenkaan mitään pelkkää rasvan levittelyä ole jos saitte sen kuvan. Tekniikoita ja otteita käytetään harkitusti ja oireiden lievittäminen on avainasemassa. Jokainen purentaongelmainen asiakkaani varmasti tietää, ettei esimerkiksi tekemäni purentalihastenkäsittely mitään täysin kivutonta ole. Mutta kokonaisvaikutus on rentouttava.

Vaadi siis itsellesi parasta ja vain parasta! Hieronta on sinun aikaasi ja sen kuuluu olla tarpeidesi mukaista eikä mitään mustelmia kuulu jäädä muistoksi! Jos tunnet olosi epämukavaksi kenen tahansa käsittelyssä, kerro tästä rohkeasti. Jos käsittelyssä mikään ei kuitenkaan muutu, on ammattilaisen asenteessa tai tekniikassa suuria ongelmia. Silloin on hyvä aika äänestää jaloillaan!

-Henna-


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät

Copyright (c)2019, All Rights Reserved.